Skip to content

Yedek dosyasını kendime email atmak zorunda mıyım?

Evet zorundasınız :) Yedek dosyasını cihazınızdan başka bir yere de aktarmadığınız sürece aldığınız gerçek bir yedek dosyası sayılmaz.            

Bu yüzden .vcf uzantılı yedek dosyasını mutlaka kendi email adresinize gönderin ve Gelen Kutusunda (Inbox) hep saklayın.

Eğer cihazınız kaybolur veya çalınırsa, ya da cihazınız bir şekilde sıfırlanırsa, email hesabınızdaki .vcf uzantılı bu yedek dosyasına daha sonra ihtiyacınız olacak.


Yedek dosyasını email olarak kendime yolluyorum ama bir türlü Gelen Kutusunda gözükmüyor?

Eğer Adres Defterinizde çok kayıt varsa ve de bu kayıtların çoğuna resim eklenmişse doğal olarak yedek dosyası aşırı büyük olabiliyor. Bu durumda da mail göndermekte sorun olabiliyor. Çünkü bazı email servisleri boyutu büyük ekli dosyaları engelleyebiliyor.

Bu durumda yapabileceğiniz Ayarlar menüsündeki Konfigürasyon bölümünden "Resim" seçeneğini iptal edip tekrar bir yedek alıp göndermek. Fotoğraflar olmayınca yedek dosyasının boyutu oldukça küçülecektir.

Eğer resimler illa olsun derseniz bu durumda uygulama içindeki Ayarlar menüsünden ektif hale getirilebilen "Wi-Fi Yönetimi" ile yedek dosyasını bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Feedback and Knowledge Base